HTML

December hat

2010.12.06. 20:44 janper

Ma tényleg nem volt se időm, se alapanyagom. A tegnapi krumpli maradékát (sok maradt) összetörtem, tejet, vajat rá, egy fej hagymát bele, persze reszelve, majd felforralni. Érdekes, ízes krumplipürévé vált. Mellé hideg makrélafilé, épp volt a hűtőben.

Prestige de Calvet bordói sauvignont is találtam, valami névtelen francia fehér, 2009-es. A célnak megfelelt.

Szólj hozzá!

Címkék: krumplipüré makréla

December öt

2010.12.06. 20:42 janper

Ma ezt ettük, ketten. Körülbelül huszonöt perc. 

Fél kilós lazacszték, bőrtelen. Mindkét oldalára kapor, durvára őrölt só, bors, némi citromlé. Serpenyőben sütöttem 2x4 percig magas hőfokon, a legbelseje még épp nem fehérült meg. Mellé friss spenót, amit fél percig pirított fokhagymára dobáltam rá, három perc alatt kész, na meg kisszemű, hámozást nem igénylő újkrumpli, amit főzés után serpenyőben, a lazac szaftjában megpirítottam, kapott egy kevés köményet, kanál tejfölt, sót, borsot. A tejföl pillanatok alatt elfőtt. Bussay-féle csörnyeföldi szürkebarát volt otthon, 2007-es, nem túl száraz.

Szólj hozzá!